Opšti uslovi korištenja

Ukratko:

Entrio uslovi korištenja se odnose na sve koji koriste sistem Entrio i smatraju se elektroničkim ugovorom između Korisnika i Entria.

Uslovi korištenja (u daljnjem tekstu “UK”) se odnose na svako korištenje internet stranica www.entrio.ba (u daljnjem tekstu "sustav Entrio", "Sustav", "Stranice") u vlasništvu tvrtke Entrio.ba d.o.o. (u daljnjem tekstu "Entrio").

Organizator je svaki posjetilac sistema Entrio koji je uspješno unio svoj proizvod/uslugu/događaj u sistem Entrio sa ciljem promocije i/ili prodaje navedenog proizvoda/usluge/događaja uz napomenu da za distribuciju komercijalnih ulaznica, Organizator mora biti pravna osoba
Kupac je svaki posjetilac sistema Entrio koji je došao na Stranice sa namjerom da se informira i/ili kupi proizvod/uslugu ponuđenu na sistemu Entrio.
Korisnik je svaki posjetilac sustava Entrio, uključujući Organizatora i Kupca.

Ovaj dokument je elektronički ugovor između Entria i Korisnika te njegovim prihvaćanjem obje strane prihvaćaju sva prava, obaveze i odgovornosti koje su u njemu navedene.

Registracijom/otvaranjem korisničkog profila na sustavu Entrio smatra se da je Korisnik ove Opće uvjete korištenja i Uvjete prodaje u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

Ukratko:

Entrio prodaje ulaznice u ime i za račun Organizatora, a Korisnicima nudi brz i jednostavan način pretraživanja događaja i kupnje ulaznica.

1 Opis usluge

Entrio.ba d.o.o., nositelj franšize Entrio za Bosnu i Herceovinu (u daljnjem tekstu "Entrio") omogućava i provodi promotivnu prodaju proizvoda/usluga kao posrednik u ime i za račun Organizatora putem internet stranica www.entrio.ba i povezanih stranica. Sistem Entrio je namijenjen prvenstveno organizatorima događaja poput okupljanja, proslava, konferencija, seminara, virtualnih i sličnih događanja, kojima omogućuje poticanje prijava, prodaju ulaznica i popratnih proizvoda/usluga te brojne analitičke i prateće alate za povećanje produktivnosti njihovog događaja. S druge strane Entrio omogućava svim Korisnicima jednostavnu pretragu trenutno dostupnih događaja te kupnju ponuđenih proizvoda/usluga putem interneta.

Ukratko:

Za kupnju ulaznica potrebno se registrirati na sustav kako bi im mogao pristupiti u bilo kojem trenu.

2 Registracija korisničkog profila

Za kupnju bilo kojeg proizvoda ili usluge ponuđenih na sistemu Entrio od Korisnika se zahtijeva prethodno otvaranje korisničkog profila (registracija). Otvaranje korisničkog profila je neophodno kako bi Korisnik imao lagan i jednostavan pristup ispisu narudžbi, pregledu ranijih kupovina te kako bi mogao uređivati svoje postavke.

Prilikom registracije na sustav Entrio, Korisnik je dužan unijeti osobne podatke. Korisnik se obvezuje da (1) će uneseni podaci biti tačni i valjani te (2) da će te podatke redovito provjeravati i držati aktualnima. U slučaju sumnje da su neki od Korisnikovih podataka netačni, Entrio zadržava pravo suspendovati Korisnikov račun i daljnje korištenje Sistema.

Ukratko:

Uslovi korištenja se mogu promijeniti stoga ti savjetujemo da s vremena na vrijeme baciš oko na njih.

3 Promjene uslova

Entrio zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmijeni ovdje navedene Uslove korištenja. Stoga, savjetujemo Korisnike da s vremena na vrijeme ponovno pročitaju informacije sadržane u Uslovima korištenja kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominjemo da ukoliko dođe do promjena u Uslovima korištenja te Korisnik nastavi koristiti sistem Entrio, podrazumijeva se da je nove Uvjete u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

Ukratko:

Evo ti sustav, koristi ga i uživaj u njemu, ali igraj po pravilima i zakonima, te uvijek imaj u vidu uvjete korištenja.

4 Korištenje sustava Entrio

Ovim putem Entrio Korisniku daje pravo na korištenje usluga kupnje ulaznica te organizacije i promocije događaja koji
(1) su u skladu s ovim UK te
(2) se ne kose s važećim zakonima u Bosni i Hercegovini.
Uz to, Korisnik se obvezuje da neće (3) pokušati na bilo koji način doći do izvornog koda Sistema, (4) preprodavati ili iznajmljivati bilo koji dio Sistema (osim za korištenje prodaje ulaznica) niti (5) na bilo koji način ometati ili pokušati omesti rad sistema Entrio.

Ukratko:

Pazi na autorska prava i imaj na umu da si sam odgovoran za sve što unosiš u sistem. Entrio se odriče odgovornosti za sadržaje koje Korisnici sami unose.

5 Sadržaj Sistema i ponašanje Korisnika

Svi materijali koji se nalaze na sistemu Entrio ekskluzivno su pravo Imagis Media doo ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigove i/ili dizajn. Svako kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje, ili mijenjanje na drugi način ovih Stranica bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke strogo je zabranjeno. Svako kršenje ovih uslova koje može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva može dovesti do pokretanja građanskih ili trgovačkih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja.

Pri korištenju Sistema Korisnik će imati mogućnost unosa podataka i slika koje će na njemu kasnije biti prikazane. Svi podaci koje Korisnik unese moraju biti u skladu s UK. Entrio ne može pregledati sve podatke unesene na Sustav i ne može garantovati da su ti svi podaci tačnii i u skladu s UK te se stoga odriče odgovornosti za tačnost takvih podataka. Uz to, Entrio ne može garantovati da neki od takvih sadržaja ne vrijeđaju autorska prava ili nisu protuzakonita na drugi način. Svaki Korisnik koji primijeti takav sadržaj na Stranici dužan je to prijaviti na [email protected], a Entrio se obvezuje takav sadržaj ukloniti u najkraćem mogućem roku.

Korisnik je saglasan da neće unositi podatke koji:

  • Bi mogli nauditi ili uvrijediti drugu osobu,
  • Su netačni ili promovišu ilegalne aktivnosti,
  • Su ilegalna kopija nečijeg autorskog rada,
  • Uključuju pornografske materijale,
  • Potpomažu ilegalne aktivnosti,
  • Promovišu komercijalne aktivnosti koje nisu dozvoljene UK,
  • krše UK Entria ili bilo koji zakon Bosne i Hercegovine.

Objavom na ili putem ovih Stranica Korisnik je Entriu dao besplatnu, pravno valjanu, nepovratnu i neekskluzivnu licencu za uporabu, reprodukciju, mijenjanje, objavljivanje, prilagođavanje, prevođenje, distribuciju, provođenje i prikazivanje te komunikacije, same ili kao dijela veće cjeline, u bilo kojem obliku, na bilo kojem mediju ili putem bilo koje tehnologije, bilo poznate ili kasnije razvijene, te dijeljenje takvih prava s višestrukim djeliteljima te licence.

Ukratko:

Ako dva korisnika međusobno imaju problema Entrio nije pravno odgovoran.

6 Naknada štete

Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Imagis Media doo i njene podružnice, njihove odgovorne osobe, zaposlenike i agente, od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Korisnika.

Ukratko:

Entrio zadržava pravo raskida saradnje s Korisnikom ako je Korisnik zločest i ne ponaša se u skladu s Entrio pravilima.

7 Prekid poslovnog odnosa

Entrio može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Korisnikom u bilo kojem trenutku. Entrio zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje lozinke, ili korisničke račune Korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje Entrio, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra da je neprihvatljivo, kao i u svakom slučaju nepoštivanja ovih UK od strane Krajnjeg korisnika.

Ukratko:

Za sve eventualne pravne sporove između klijenata i Entria je nadležan sud u Mostaru.

8 Ostalo

Naslovi poglavlja korišteni u ovim UK služe samo radi lakše orijentacije, i ni na koji način ne utječu na tumačenje teksta koji je u njima. Ukoliko nadležni sud pronađe da je bilo koja stavka ovih UK ništavna, takva ništavnost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih Uslova, i preostali dijelovi ovih Uslova će ostati na snazi. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih Uslova, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Sjedište tvrtke Entrio.ba d.o.o. je u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Mostaru, i rješavaju se u skladu s pozitivnim zakonskim propisima . Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim UK, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Mostaru.

Kako bi ova web stranica mogla ispravno funkcionirati i kako bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućavaju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web stranica ne može ispravno funkcionirati, a možeš ih isključiti promjenom postavki u svom web pregledniku.

  • Analitički kolačići nam pomažu unaprijediti web stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njenom korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.